Nieuwsflits 25-11-2022

25-11-2022
Bij deze weer een nieuwe Nieuwsflits met daarin belangrijke data, nieuws van externen, wist-je-datjes én een verzameloverzicht van de maand november. Veel leesplezier!
Belangrijke data:
5 december: Sinterklaas op school!
6 december: Studiedag, alle kinderen zijn vrij

23 december: Alle kinderen om 12 uur vrij - kerstvakantie!
23 december: Nieuwsflits
24 december t/m 6 januari: Kerstvakantie 
____________________________

Wist je dat....
Wist je dat.jpg
-Onze leerlingen van de groepen 6, 7, 8 en 4-5 kunstwerken van monsters of een throw-up gemaakt hebben die hebben geschitterd tijdens GLOW in Eindhoven? Wij zijn ontzettend trots op al onze creatievelingen! Zie hier een aantal foto’s van het eindresultaat. Alle kunstwerken zijn ook te bewonderen in de volgende online galerie: https://glowgalerie.nl

- We afgelopen woensdag een groepsoverstijgende crea ochtend hebben georganiseerd in het thema 'Sinterklaas'? Er is volop geknutseld en samengewerkt door alle kinderen! 

 - Er een fotowand is gemaakt op locatie Calaislaan (bij groep 5b) door meneer Koen met daarin een chronologisch overzicht van de start van ons fusieproces in 2015 tot de sloop en de nieuwbouwplannen in 2022. U kunt daar ook al een impressie zien van ons nieuwe schoolgebouw! Kom dus gerust een keertje binnen kijken!

- Er weer hard gewerkt is door onze leerlingen bij onze adoptie-paddenpoelen? Samen maken we onze poel winterklaar en steken we onze handen uit de mouwen! 

- Ook onze leerkrachten van en met elkaar leren? Dan doen wij in inspiratiesessies waarbij we met elkaar delen wat werkt in de klas en elkaar inspireren met nieuwe ideeën! 
 
- We ook bij vieringen rekening houden met ons speerpunt Duurzaamheid? Elke groep heeft een prachtige vlaggenlijn versierd en deze vlaggen zullen wij gaan gebruiken als we de school versieren. Op die manier verminderen we het gebruik van plastic in de school en kunnen we de versieringen blijven hergebruiken! Zie hier één van de mooie vlaggenlijnen hangen op locatie NL. 
__________________________
Nieuws van Externe Partners
Externe partners.png

Little Jungle: Pedagogische toppers gezocht!
Onze spilpartner Little Jungle is op zoek naar pedagogische toppers om hun gezellige en kundige team mee te versterken. Kent of bent u iemand die het Little Jungle-team zou willen en kunnen aanvullen? Bekijk dan hier hun vacature! 

Combinatie Jeugdzorg: Pleegoudergezinnen gezocht
Ieder kind verdient het om zo thuis mogelijk op te groeien. Het aantal kinderen dat wacht op een plekje in een pleeggezin loopt op. Om zoveel mogelijk mensen te informeren over Pleegzorg organiseert Combinatie Jeugdzorg maandelijks een (online) informatieavond. De eerstvolgende is op dinsdag 13 december. Lees hier meer over deelname aan deze informatieavond. 

Secret Santa's: Adressen gezocht!
Wij, een paar Secret Santas uit de Achtse Barrier, hebben jullie hulp nodig. Wij willen graag een paar gezinnen met Kerstmis verrassen met een leuk pakket voor de feestdagen. Mochten jullie een gezin weten die dit jaar, op wat voor manier dan ook, veel tegenslag heeft gehad, laat het dan weten. Dat kan door een mailtje te sturen naar achtbaan@skpo.nl, met een klein verhaaltje over het wel en wee van die familie. Zo kunnen we het pakketje persoonlijk maken. Graag voor 10 december een berichtje zodat de Secret Santas ook de tijd hebben om de pakketjes samen te stellen. Ze kunnen natuurlijk niet beloven, indien ze veel adressen krijgen, dat al die gezinnen ook een pakketje krijgen. Vind je dit een goed idee, wellicht kun je dan zelf met een groepje dit initiatief overnemen, zodat iedereen een paar fijne feestdagen heeft.
____________________________________
Terugblik nieuws november 2022:
Terugblik.jpg
Internationalisering: Engels in groep 1 t/m 8!
 
We zijn erg trots op ons nieuwe uitdagende en adaptieve aanbod Engels in groep 1 t/m 8. Lees hier meer over hoe we Engels op school aanbieden.

Duurzaamheid: De Achtbaan in actie tegen zwerfafval!
De kinderen van De Achtbaan zijn bewust en actief bezig met het tegengaan van zwerfafval in en rondom de school. Lees hier meer over hoe we daar aandacht aan besteden. 

Kwink koelkastposter 2 en het oudernieuws!
Heeft u thuis de koelkast poster al hangen? 

De Achtbaan goed vertegenwoordigd op Schaatsfestijn!
In groten getale namen sportievelingen van De Achtbaan deel aan het schaatsfestijn. Lees hier meer over deze sportieve uitdaging! 

Baby nieuws!
Juf Nadine had deze maand ook nog leuk babynieuws om te delen. Lees hier wanneer zij en haar man Sander hun derde kindje verwachten!

Sloop schoolgebouw aan Fransebaan afgerond!
Yes, de sloop is afgerond, op naar de volgende fase van onze nieuwbouw!
_____________________________
FIJN WEEKEND!