Nieuwsflits 22-11-2019

22-11-2019
Een nieuwe editie van de Nieuwsflits staat weer voor u klaar met daarin o.a. informatie over het Sinterklaasfeest! Veel leesplezier!
Belangrijke data
25, 26 + 28 november: Rapportgesprekken groep 8
25 november: Spelinloop in  groep 1-2
27 november: crea-ochtend
5 december: Sinterklaasviering op school
6 december: studiedag, alle leerlingen zijn vrij!
19 december: kerstavond op school
20 december: om 12 uur start de kerstvakantie

list 10(1).jpg

In deze Nieuwflits willen de kinderen van groep 5C hun favoriete voorleesboek met u delen. Wellicht een gezellige voorleestip voor deze koude dagen! Klik op de afbeelding om erachter te komen waarom de kinderen van groep 5C zo enthousiast zijn over 'Hotel Kindervreugd' van Janneke Schotveld.
hotel kindervreugd.jpg
kalender.jpg
Wijzigingen in de jaarkalender
Wegens de beschikbaarheid van de kamplocatie voor groep 8 aan het einde van het schooljaar, is de kampweek verzet naar de week van 2 juni. Groep 8 zal dus op kamp gaan op 2, 3 en 4 juni.
Dit betekent dat de juffen-/ meestersdag van 3 juni en het schoolreisje van 5 juni ook verplaatst gaan worden naar een ander moment.
Zodra de nieuwe data voor de juffen-/ meestersdag en het schoolreisje bekend zijn brengen we u hiervan op de hoogte.
Houd dus de Nieuwsflits in de gaten!
knutselen-lege-wc-rollen.jpg
WC-rollen en Keukenrollen
Met al dat geknutsel in de Sinterklaastijd raken we een beetje door onze voorraad lege wc-rollen en keukenrollen heen... Spaart u met ons mee?
De lege rollen kunnen worden ingeleverd bij de groepsleerkracht van uw kind.
download.jpg

Schoentje zetten
Het is al bijna weer zover... 5 december! Een spannende tijd voor klein en groot!
Op school volgen we het programma van het Sinterklaasjournaal. Sinterklaas is met zijn nieuwe (prijswinnende!) paard Ozosnel met de stoomtrein naar Nederland gekomen, omdat het paard koudwatervrees heeft...

Zoals gewoonlijk mogen alle kinderen van de Sint op school hun schoen zetten.
Dit zal zijn op woensdag 27 november. De kinderen van Groep 1 en 2  hoeven hiervoor geen schoen van thuis mee te nemen , wij zetten een gymschoen want die zijn al op school. Nu maar hopen dat de rommelpiet niet komt!!!!

Op 5 december bezoekt de Sint onze school op de beide locaties. Op de Normandiëlaan mogen we hem rond 8.45 uur ontvangen. Op de locatie aan de Fransebaan zal de Sint rond 10 uur arriveren. U bent van harte welkom om mee te komen genieten van deze feestelijke gebeurtenis!
save the date.png
We weten dat de Goedheiligman net in het land is, maar we willen jullie vast op de hoogte brengen van de kerstviering. De kerstviering vindt plaats op donderdagavond 19 december vanaf 18.00 uur. Save the date!
Meer informatie volgt nadat de Goedheiligman het land heeft verlaten.

de Kerstcommissie
gevonden-voorwerpen.jpg
In en rond de school blijven nog wel eens wat spullen van kinderen liggen. Jassen, tassen, broodtrommels, sokken (??) ..., noem maar op!
In de week 48 zullen we de gevonden voorwerpen uitstallen, zodat u kunt komen kijken of het door u vermiste voorwerp hier wellicht tussen ligt. Hierna zullen we de overgebleven zaken aan een goed doel doneren.
552130674_1280x720.jpg
Oefenen thuis met Oefenweb
We hebben op school voor al onze leerlingen een licentie voor Oefenweb.
Binnen Oefenweb kunnen de kinderen aan de slag met Rekentuin (rekenen), Taalzee (taal/ spelling) en Word&Birds (Engels).
De opdrachten binnen Oefenweb zijn adaptief en vaak klaargezet door de leerkracht van uw kind op zijn/ haar niveau of gericht op bepaalde leerdoelen.
De meeste leerlingen in de groepen 5 t/m 8 hebben hiervoor al inloggegevens gekregen.
Mocht u hier meer over willen weten, of interesse hebben om ook met uw kind uit de onderbouw hiermee thuis te oefenen, vraag dan om extra informatie bij de groepsleerkracht van uw kind.