Fotoverslag: Kerstlunch voor de senioren van Cantershoef!

14-12-2023
Vandaag hebben we voor de bewoners van Cantershoef, een woongebouw voor senioren in onze wijk, met alle leerlingen een sfeervolle kerstlunch georganiseerd.
De leerlingenraad kwam al een aantal maanden geleden met dit verbindende idee: een sfeervolle kerst voor iedereen, ook de eenzame ouderen in onze wijk. We hebben het idee om een lunch te organiseren ingediend bij het Wereld-met-Lef fonds van SKPO. En wat kregen we vorige week te horen?! Ons idee was door de jury van Wereld met Lef verkozen en ze hebben zelfs 1500 euro toegekend om dit soort verbindende activiteiten nog vaker te organiseren! Ook Albert Heijn en Bakkerij Bekkers (Biarritz Plein) wilden lekkernijen sponsoren om onze lunch nog uitgebreider te maken. (lees onder de foto verder)
23c1588a-1d45-4d65-adb5-fe4a3a50fb25.jpg
Weken aan planning en voorbereiding gingen vooraf. Alle groepen hielpen mee; placemats versieren, menukaarten maken, kerstcadeautjes knutselen, optredens voorbereiden.. En vandaag kwamen de kinderen met een talent voor koken en organiseren natuurlijk helemaal tot hun recht; de lunch moest bereid worden! Vol enthousiasme zijn kinderen van de bovenbouw aan de slag gegaan met het maken van heerlijke soepen, wraps, sandwiches en salades. 
thumbnail_IMG_7969.jpg
Alle hapjes werden in de gemeenschappelijke versierde zaal van Cantershoef op de buffettafel geplaatst en langzaam stroomden de senioren binnen. Zij werden door onze leerlingen naar hun tafel gebracht en vergezeld tijdens de lunch. Jong en oud, gezellig samen aan het eten, met kerstmuziek op de achtergrond. Tot slot nog een paar geweldige optredens vol turntalenten, dansjes én zelfs een kerstlied met de boomwhackers door groep 6B. 
Ontzettend veel stralende gezichten na afloop van dit verbindende samenzijn. Wat zijn wij trots op onze leerlingen, die dit zo geslaagd hebben gemaakt! Burgerschap ten top!

Nogmaals dank aan Wereld-met-Lef-fonds SKPO, Albert Heijn & Bakkerij Bekkers, voor het mede mogelijk maken van dit succes! 
thumbnail_IMG_7995.jpgthumbnail_IMG_7984.jpgthumbnail_IMG_7985.jpg