Nieuwsflits 23-02-2023

23-02-2024
Bij deze weer een nieuwe Nieuwsflits met daarin veel informatie over onze schoolontwikkelingen, belangrijke data en nieuws van Externen! Veel leesplezier!
Belangrijke data: 
26 februari t/m 1 maart: Ouder -kind-gesprekken
4 maart: MR vergadering
8 maart: Nationale pannenkoekdag & uiterlijk invullen tevredenheidspeiling ouders
4 t/m 8 maart: Duurzaamheidsweek - hierover later meer!
11 en 13 maart: Schoolfotograaf - hierover later meer!
18 maart: OR vergadering
20 maart: Rekendag!
22 maart: Leerlingenraad
29 maart & 1 april: Alle leerlingen vrij 
10 april: Inloopochtend
19 april: Koningsspelen & Nieuwsflits 
Te laat komen - beleid
Te laat komen.jpg
We hebben ons beleid rondom te laat komen aangescherpt en willen u hier graag van op de hoogte brengen. Wanneer uw kind te laat komt (na 08:30 uur) noteert de leerkracht dit in ons leerlingvolgsysteem. Bij 9 keer te laat komen in 4 weken tijd, is dat voor ons een zorgelijk signaal en nodigt de leerkracht u uit voor een gesprek hierover. Wanneer uw kind daarna wederom 4 keer te laat komt in 2 weken tijd, zijn wij genoodzaakt een melding te doen bij Leerplicht. Natuurlijk hopen wij dat het zo ver niet hoeft te komen. We zullen altijd samen met u kijken naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat uw kind de dag op tijd kan beginnen in de klas. Een goed begin van de dag, is namelijk het halve werk! 
Uitnodiging Nationale Pannenkoekmiddag 8 maart
Nationale pannenkoekdag 2024 flyer.png

Net als vorig jaar gaan wij ook dit jaar, in het kader van Burgerschap, weer deelnemen aan de Nationale Pannenkoek(mid)dag op 8 maart 2024. We gaan met leerlingen uit de bovenbouw pannenkoeken bakken voor wijkbewoners, tussen 12:30 uur en 14:30 uur, in wijkcentrum De Mortel. Natuurlijk zijn ouders, opa's en oma's uit de wijk ook van harte welkom! Het belooft weer een gezellig samenzijn te worden met jong en oud. 
Leerling In Beeld (LIB) - Cito
LIB Cito.jpg

Vandaag krijgen alle leerlingen van groep 3 t/m 7 de resultaten mee die zij behaald hebben op de Leerling In Beeld toetsen. Deze toetsen nemen wij twee keer per schooljaar af om de ontwikkeling van onze leerlingen te volgen en de resultaten daarvan krijgt u mee bij het rapport. U kunt ze vergelijken met de voorheen gebruikte Cito-toetsen. De LIB-toetsen zijn vernieuwde Cito toetsen. Dit 'nieuwere' leerlingvolgsysteem sluit nog beter aan bij de visie van onze school. Het brengt de groei van elke leerling ten opzichte van zichzelf goed in beeld en het geeft meer inzicht aan zowel leerkrachten, leerlingen als ouders met betrekking tot de onderwijsbehoeften van elke leerling. Mocht u vragen hebben over de LIB-rapportage bij het rapport; er zit een begeleidende brief bij die u uitleg geeft over hoe u de resultaten kunt duiden. Natuurlijk mag u ook altijd de leerkracht om opheldering vragen tijdens het ouder (-kind) gesprek.
Reminder: Tevredenheidspeiling ouders
Reminder WMK.jpg

Afgelopen maandag, 19-2,  ontving u van ons een tevredenheidspeiling per mail. We willen u nadrukkelijk vragen, als u dat nog niet gedaan heeft, om deze in te vullen voor 8 maart. Vooralsnog heeft nog maar 19% van alle ouders op De Achtbaan de peiling ingevuld. Dat gaat ten koste van de betrouwbaarheid van de resultaten. Daarom willen wij een zo groot mogelijke respons van ouders. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Mocht u de mail niet hebben ontvangen, stuur dan even een berichtje naar achtbaan@skpo.nl u krijgt dan een nieuwe inlog op papier. Check voor de zekerheid ook even uw SPAM-box. Alvast ontzettend bedankt voor het invullen! 
Schoolfotograaf - save the date! 
Schoolfotograaf.jpg
Op maandag 11 maart en woensdag 13 maart zal de schoolfotograaf weer bij ons op school zijn. Op 11 maart worden er foto's gemaakt op locatie Calaislaan, op 13 maart op locatie Argentanlaan. Er zal ook een broertjes/zusjes foto gemaakt worden, ook voor leerlingen die op een andere locatie zitten. Hier ontvangt u later nog meer informatie over.
Schoolreisje - save the date!
Schoolreis.jpg

De datum van het schoolreisje is bekend! Op vrijdag 24 mei gaan we met de leerlingen van groep 1 t/m 3 naar Dippie Doe en met groep 4 t/m 8 naar Toverland. We hebben er nu al zin in! 
Gevonden voorwerpen
Gevonden voorwerpen.png

De gevonden voorwerpen zijn op beide locaties weer uitgestald tijdens de oudergesprekken volgende week (tussen 26 februari en 1 maart). Op locatie Argentanlaan op de tafels bij de hoofdingang, op locatie Calaislaan op een tafel in de gemeenschappelijke ruimte (de kuil).
Mocht u iets missen, kijk dan volgende week zeker even bij de gevonden voorwerpen!
Verlof juf Mirèse, juf Jesse & juf Janneke
verlof-roze.jpg

Zoals u mogelijk weet, zijn juf Mirèse, juf Janneke en juf Jesse zwanger. Zij zullen in maart (juf Mirèse) en april (juf Jesse & juf Janneke) met verlof gaan. Omdat juf Mirèse en juf Jesse samen groep 6 hebben, hebben wij één vervanger voor deze groep voor maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen vinden; juf Simone. Zij zal zich via het Ouderportaal aan de ouders van groep 6 voorstellen. Ze zal 14 maart al starten in groep 6, zodat ze ook nog een aantal weken kan meedraaien met juf Jesse. Als juf Jesse met verlof gaat, zal juf Minou (uit de andere groep 6) op de woensdagen de groep draaien. We zijn heel blij met de invulling van deze zwangerschapsverloven. 

Voor de vervanging van juf Janneke in groep 4-5 hebben wij juf Sandra bereid gevonden om haar dagen in die groep uit te breiden. Zij zal van maandag tot en met donderdag de vaste leerkracht worden in groep 4-5. Op vrijdag is juf Lieke in de groep. Zij werkt nu ook al regelmatig in en buiten de groep met de leerlingen van 4-5. Twee bekende gezichten dus voor de leerlingen. We wensen alledrie de juffen alvast een heel fijn verlof toe en houden u natuurlijk op de hoogte van het babynieuws!
Studiedag 19 februari
Studiedag.jpg

Afgelopen maandag, 19-2, hadden de leerlingen vrij omdat het team van De Achtbaan een studiedag had. Deze dag stonden een aantal onderwerpen op de agenda. Allereerst hebben we met het team gekeken naar onze interne communicatie en hoe we deze kunnen optimaliseren. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het actiever betrekken van alle leerlingen bij hun spellingonderwijs. Zo hebben we afgesproken dat we de komende periode actief aan de slag gaan met de feedbackcyclus, waarbij leerlingen zelf vastleggen hoe hun ontwikkeling verloopt en wat leerdoelen zijn. Zo worden ze nog meer eigenaar van hun eigen leerproces

Ook de opbrengsten van de Leerling In Beeld toetsronde stonden op de agenda. We hebben gekeken naar hoe de resultaten op schoolniveau zijn, hoe we deze kunnen analyseren op groeps- en leerlingniveau en wat dat betekent voor ons onderwijs. Tot slot hebben we gesproken over hoe we onderwijsbehoeften van leerlingen vast leggen zodat ze ook echt bijdragen aan een goed beredeneerd aanbod. Team De Achtbaan blijft dus, net als onze leerlingen, in ontwikkeling! 
Typetuin - naschoolse typecursus groep 6 t/m 8 
Typetuin.jpg

Onze leerlingen maken nu, maar zeker ook straks op de middelbare school steeds vaker gebruik van de computer. Leren typen met tien vingers zonder naar het toetsenbord te kijken is een belangrijke vaardigheid om aan te leren. Om die reden bieden wij onze leerlingen de mogelijkheid aan na schooltijd een typecursus van de Typetuin te volgen. Cursus: blind leren typen met tien vingers inclusief examen. Er zijn nog plekken vrij, dus meld snel aan! 

Voor wie: leerlingen groep 6 t/m 8 
Start cursus: woensdag 3 april 2024 om 12:45 uur.    Locatie: BS de Achtbaan  
Prijs: €195,- 

Inschrijvenwww.typetuin.nl/aanmelden (kies voor de rechter variant, klassikaal) 

Meer informatie: https://www.typetuin.nl/typecursus-schooljaar-2023-2024 of bel op werkdagen tussen 9:00 en 17:00uur naar 013-5220579. 


Nieuws van Externen
Nieuws van Externen.jpg
Little Jungle: Vacature pedagogisch medewerker!

Klik hier voor meer informatie.

OKA: Paasactiviteit in de wijk 
Klik hier voor meer informatie.

Schoolschaakkampioenschappen
Klik hier voor meer informatie. 

Schoolzwemkampioenschappen
Klik hier voor meer informatie. 


Fijn weekend!